Начало Formula E News Верн: Всичко изглежда чудесно, но трябва да продължим да натискаме

Верн: Всичко изглежда чудесно, но трябва да продължим да натискаме

149
0
Жан-Ерик Верн, DS TECHEETAH, Монако еПри
Жан-Ерик Верн пресича финала в Монако; снимка: Формула Е

Жан-Ерик Верн стана първият пилот с втора победа през сезон 2018/2019 във Формула Е. Французинът спечели надпреварата в Монако, водейки от старта до финала. Той излезе начело в генералното подреждане при пилотите, а втори е съотборникът му в DS TECHEETAH Андре Лотерер.

Жан-Ерик Верн
Жан-Ерик Верн; снимка: Формула Е

„Невероятен ден!”, възкликна Верн след надпреварата

„Не бих могъл да съм по-щастлив от първата си победа в Монако. Отборът ми даде фантастична кола и смятам, че извлякох максимума от нея. Сега водим в шампионата. Всичко изглежда чудесно, но трябва да продължим да натискаме и точно това ще сторим.”

Лотерер завърши седми в княжеството

Той поздрави съотборника си за успеха му по тесните улици на Монако и посочи като своя грешка представянето си в квалификацията.

„Там пообърках нещата, но успях да намаля щетите и да взема някакви точки. Справих се с изпреварването на няколко автомобила след старта. След това видях, че задминаването става по-трудно. Заложих на търпението. По-късно изпреварих още един-двама съперници, а освен това извадих късмет покрай драмата около мен”, обясни Лотерер.

Шефът на DS TECHHETAH Марк Престън отбеляза, че за първи път историята на шампионата пилотите на един тим – неговия – заемат първа и втора позиция в генералното подреждане. Екипът освен това оглавява отборното класиране четири кръга преди края на първенството.

„Това, разбира се, не означава, че сега ще си почиваме, тъкмо Марк Престънобратното. Миналата година видяхме колко оспорвана бе битката на финала, а имаме голямото желание да запазим лидерските позиции и в двата шампионата”, допълни Престън.