Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верн: Колите със сигурност ще са по-трудни за каране

Верн: Колите със сигурност ще са по-трудни за каране

45
0
Данил Квят,Жан-Ерик Верн

Френският пилот на Торо Росо Жан-Ерик Верн сподели, че след опита, който вече е натрупал в симулаторите и наличните данни, е убеден, че новите болиди във Формула 1 ще са по-трудни за контрол.

Всичко е различно, колите, двигателите, гумите и никой не знае точно как ще се развие всичко на пистата. Онова, което виждам, означава, че ще е много различно, защото ще имаме много по-голям въртящ момент и много по-малко притискане, което няма как да не наложи промяна на стила на каране. Като добавим гумите и горивото, става много сложно – обясни той на представянето на STR9 на пистата Херес.

Верн заяви още, че е убеден, че шефовете на Ред Бул продължават да вярват в таланта му и ще успее да направи силен сезон до младия, но впечатляващо добър като бързина руски дебютант Данил Квят.

Според него тази година ще е лесно отборите да допуснат сериозни грешки с конструкциите на колите си, но предупреди да не се правят заключения преди началото на надпреварите.

Никой и представа си няма дали върви в правилната посока или не. Тази година е лесно да се объркаш, но дори след първия тест на Херес няма да имаме идея (кой къде е). Картината ще е по-ясна в Мелбърн. Вече работих с хората на Рено и трябва да кажа, че научих много. Но с тези нови двигатели е трудно, защото колкото повече научаваш, толкова по-малко знаеш. Най-голямата разлика в представянето ще е в началото на сезона, когато никой няма напълно да разбира всичко – допълни Верн.

Според французина предната част на новия му болид не е особено красива, но смята, че феновете ще свикнат с вида й:

Всички са малко изненадани от това. Но всеки път при въвеждането на нови правила във Формула 1, хората свикват след шест месеца. Ако това може да подобри сигурността, никой няма да се сърди и би било добре за спорта.