Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верн не се притеснява за бъдещето си в Торо Росо

Верн не се притеснява за бъдещето си в Торо Росо

40
0
Данил Квят,Жан-Ерик Верн

Жан-Ерик Верн не се притеснява да бъдещето си Торо Росо въпреки страхотното представяне на новия си съотборник Данил Квят през сезон 2014 г. във Формула 1.

Френският пилот има 2 завършени надпревари от 6 проведени досега кръга. Само в Австралия спечели точки, докато руският му съотборник – макар и със същия актив – е записал 5 финала досега. (Подробности за пътя на Квят до Формула 1 ще може да намерите в новия брой на списание ClubS1 – 172.) Верн обаче настоява, че екипът има вяра в него и не се притеснява нито от Квят, нито от другия кадър на академията на Ред Бул за млади пилоти – Карлос Сайнц младши, който прави впечатление във Формула Рено 3.5.

Не вярвам, че подобни ситуации се разрешават единствено чрез статистика – заява Жан-Ерик пред italiaracing в отговор на факта, че тимът от Фаенца досега не е задържал пилот за повече от 3 сезона. – Ако посоченото от вас е истина, то тогава просто няма какво да се направи. Ще се прибера у дома още сега. Но Ред Бул и Торо Росо никога не са се страхували да отстраняват пилоти, в които вече не вярват. Ако са загубили вяра в мен, то смятам, че щяха да ме освободят в края на миналия сезон. Не го сториха, още съм тук и това е така заради способностите ми и защото те вярват в мен.

Верн смята също така, че Торо Росо има полза от добрите връзки с него и че това има видими резултати:

Интеграцията ми с техническия екип се разви значително. Резултатите показват, че има полза от нея – нещо, което отборът изцяло отчита. Що се отнася до мен самия, аз се чувствам като у дома си. Отборът ми е като семейство и не мисля, че те ще разрушат нещо, което работи.