Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верн: Със сигурност не бих се справил по-лошо от Уебър

Верн: Със сигурност не бих се справил по-лошо от Уебър

68
0
Жан-Ерик Верн

Французинът Жан-Ерик Верн направи сериозно впечатление на тестовете в Абу Даби през миналата седмица. С болид на шампионите от Ред Бул, френският новобранец постигна най-добри времена и в трите дни, като дори се доближи на по-малко от половин секунда до времето дадено от Себастиян Фетел в последната част от квалификацията, с което той спечели полпозишън. Претенциите и самочувствието обаче не винаги се отразяват добре на проявилите ги.

„Когато се прибрах, видях коментари на техническия ръководител Йън Морган, които бяха доста позитивни“, заяви Верн пред Le Nouvel Observateur. „Няма да крия, че това ме накара да се чувствам добре. Все пак знам, че отборите трудно се решават да залагат на млади пилоти. Единствените, които се осмелиха, бяха Макларън с Хамилтън. И видяхме, че се получи.

Направих три дни изпитания и нямах никакви физически проблеми. Ако седях в болид на Ред Бул, нямаше да се справя по-лошо от Уебър“, изказа се леко пресилено Верн, целейки се вероятно (и може би съмнявайки се в преценката на шефовете – б.а.) в решението на Ред Бул да преподпишат с Марк Уебър за новия сезон. Верн ще кара в Бразилия в петъчните свободни тренировки, но за екипа на Торо Росо. „Знам че ми предстои още много работа, а следващата крачка ще е в Бразилия. Това ще е последното ми каране за Торо Росо, преди да уточня какво ще правя през следващата година.“