Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вероятно е Вурц да стане шеф на отбор

Вероятно е Вурц да стане шеф на отбор

38
0

Пилотът от Ф1 Алекс Вурц реши да поеме нова роля в спорта и да стане шеф на потенциален нов отбор, който планира участие в шампионата догодина, твърди „Autosport“.

Австриецът, което е работил с Бенетон, Макларън, Уилямс и Хонда, в момента е свързан с тима на Браун GP, но изглежда, че 34-годишният пилот е готов да отведе Ф1 кариерата си към по-високо ниво.

Изглежда, че освен USF1, Продрайв, Лола и Кампос, има и още един отбор, който желае да навлезе във Формула 1. Става въпрос за инвеститорската компания Суперфунд, която работи над свой Ф1 проект заедно с австрийския състезателен ентусиаст Кристиян Баха. Компанията вече е попълнила документите за участие догодина във ФИА.

Въпреки опозицията, идваща от по-голямата част от състезаващите се в момента отбори относно бюджетния лимит, предложен от президента на ФИА – Макс Мозли и въпреки дискусиите, които все още се водят по този въпрос, няма съмнение, че точно тези рестрикции на разходите, които бяха представени в спорта преди известно време, привлякоха такъв сериозен интерес към него, точно както очакваше и Мозли.

В момента Суперфунд търсят ключови специалисти, които биха могли да помогнат за проекта, но при положение, че сега тимовете, желаещи да участват в шампионата догодина, са повече от свободните места, собствениците му предпочитат да изчакат потвърждаването на заявката си от страна на ФИА, преди да пристъпят към закупуване на оборудване и т.н.

Все още не е ясно дали ще има клиентски автомобили догодина, но в тази връзка Алекс Вурц се надява на заформянето на партньорство със съществуващ отбор, чиято база се намира в Англия, чиято помощ той да получи, докато Суперфунд построят своя фабрика някъде другаде, вероятно в Австрия.

„Autosport“ твърдят, че необходимата за това сума е налице, а освен това вече е сключена сделка и с Косуърт като доставчик на двигатели.