Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вероятността за дъжд в съботния ден се увеличава

Вероятността за дъжд в съботния ден се увеличава

14
0
Албърт парк,Гран при на Австралия

След слънчевото начало на уикенда в Австралия, все по-вероятно изглежда в останалите дни времето да се влоши. Според прогнозата точно по време на квалификацията ще има превалявания. Шансовете за превалявания в събота следобед (квалификацията ще се проведе от 17:00 ч. местно време) са между 50 и 80%. Това, че утре ще вали се смята за напълно сигурно, въпросът е само и единствено, по кое време ще се случи това и кога ще е най-обилен. Не е изключено по време на третата тренировка да е сухо, а в квалификацията да превали – или обратното.

Очакваните температури за утрешния ден са между 15 и 20 градуса. За състезанието прогнозите изглеждат по-благосклонни. Смята се, че в неделя шансовете за превалявания са между 10 и 30%.

Междувременно стана ясно, че Валтери Ботас, Фелипе Маса и Естебан Гутиерес са наказани за превишаване на скоростта в питлейна. Най-сериозно е нарушение на финландеца. 25 минути преди края на първата свободна тренировка пилотът на Уилямс е преминал със 73,8 км/ч вместо с позволените 60 км/ч. Той ще трябва да се бръкне с 2800 евро, които ще отидат в касата на ФИА. Пет минути по-късно Маса е преминал с 66,2 км/ч, което ще му струва 1400 евро. Гутиерес пък е превишил разрешената скорост с 3,4 км/ч, заради което ще олекне с 800 евро.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter