Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Атмосферата в COTA не прилича на никоя друга

Верстапен: Атмосферата в COTA не прилича на никоя друга

1387
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен коментира предстоящия състезателен уикенд в САЩ. Пилотът на Ред Бул няма търпение да се върне на пистата в Остин, да усети атмосферата там и да кара автомобила със специалната ливрея. Разбира се, Верстапен си постави за цел победа в спринта и самата Гран при в неделя.

Верстапен има отличи спомени от Остин. Нидерладнецът спечели последните две издания на надпреварата. Освен тези успех Макс се е качващ още два пъти на подиума и няколко пъти е споделял, че COTA е една от любимите му писти

Верстапен вече си гарантира трета световна титла в Катар. 26-годишният състезател вече е недостижим на върха и може да се забавлява до края на сезона. Този уикенд Верстапен има възможността да запише победа №50 в кариерата си и да подобри собствения си рекорд за най-много успехи за един сезон.

„Наистина очаквам с нетърпение състезанието в Остин този уикенд, тъй като имаме много специални спомени от там. Атмосферата в COTA не прилича на никоя друга. Там има толкова много фенове на Ред Бул, които няма да спират да ни подкрепят“, сподели Верстапен.

Пилотът на Ред Бул очаква един „труден“ уикенд заради спринтовия формат и очакваните високи температури на въздуха и асфалта.

„Разбира се, това е още един спринтов уикенд, който може да бъде доста напрегнат за нас. Имаме само една тренировъчна сесия, в която да се опитаме да намерим оптималния баланс на автомобила. Температурите също изглеждат високи, така че очаквам още едно тежко състезание. Вълнувам се също така да видя новата специална ливрея на болида, избрана от феновете. Като цяло очаквам да бъде страхотно“, добави Макс Верстапен.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес участва във всички стартове в Остин до този момент. Надпреварата на COTA е почти като домашна за него, като се има предвид колко близо е Тексас до Мексико. Перес финишира трети в надпреварата преди две години. Този уикенд мексиканецът се надява да се върне в челото и да се затвърди на второто място в класирането

„Остин и Мексико са двете ми най-любими седмици в годината, защото и на двете места имам невероятна подкрепа.
Това означава много за мен. Дори когато не я чуваш в колата, можеш да я усетиш много добре“, каза Перес.

„Знам, че трябва да се върна към най-добрата си форма на COTA. Това е забавна писта за каране и съм убеден, че можем да се представим добре там. Миналата седмица бях в Милтън Кийнс, където работих много усилено с екипа, за да съм максимално добре подготвен за следващите седмици. Проведох няколко разговора и прекарах време с моите инженери, за да сме сигурни, че знаем къде сме работили правилно, къде сме сгрешили и как можем да се подобрим“, добави пилотът на Ред Бул.