Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен безкрайно щастлив да победи у дома

Верстапен безкрайно щастлив да победи у дома

1535
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен поведе в Гран при на Нидерландия още на старта и спечели първата Гран при в родината си от 36 години насам.

„Невероятно е да спечеля тук. В началото на уикенда очакванията бяха безумно високи. Никога не е лесно да оправдаеш такива надежди, но съм безкрайно щастлив да взема победата и отново лидерството в шампионата на тази писта. Великолепен ден“, коментира Верстапен веднага след финала.

„Определено всичко премина добре. Стартът бе много важен и при мен се получи чудесно. Мерцедес ни затрудниха, но всеки път отговаряхме на действията им. Можем да сме много доволни от работата си като отбор.“

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер допълни, че надпреварите във Формула 1 никога не са лесни.

„Най-важното нещо бе стартът. Знаехме, че Мерцедес разполагат със стратегически опции. Можеха да разделят стратегиите и го сториха“, допълни той.

„След това Макс трябваше да задмине Валтери [Ботас] и го стори бързо. После успяхме да покрием Люис [Хамилтън]. Основното ни притеснение бе, че Ботас ще го задържи толкова, че Хамилтън да успее с пресичане. Входът на питлейна пък е доста къс, но от Мерцедес постъпиха спортсменски и преместиха нещата си така, че нашите пилоти да влизат без проблеми в бокса.“