Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен смята, че вече има достатъчно опит, за да се бори за...

Верстапен смята, че вече има достатъчно опит, за да се бори за титла

783
0
Макс Верстапен
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен смята, че вече има достатъчно опит, за да се бори за световната титла във Формула 1. В момента и той като останалите си колеги е в изолация заради пандемията от COVID-19, но тренира постоянно, за да е във форма, когато надпреварите бъдат възобновени.

„Всички в тима ни са много мотивирани и работят добре заедно. Чувствам се като у дома си там, а това е важно”, коментира Верстапен

„Всеки пилот иска да печели титли. Заедно с отбора работим изключително упорито, за да постигнем тази цел. Все още съм млад, да не говорим колко малък бях в началото на кариерата си. Тогава нямах кой знае какъв опит, но постепенно се учех. Взимаш си поука от грешките и съм доволен от постигнатото до момента. А сега е време да се борим за шампионата!”, допълни Макс във видео послание за Мобил 1.

22-годишният пилот отбеляза, че с Ред Бул успя да се възползва от дадените им шансове през последните години

„Не допуснахме много грешки. Обикновено извличахме максимума, когато не бяхме в състояние да се борим за титла. Качвали сме се на подиума, взимаме правилни решения, правим чудесни питстопове. Отборът ми е печелил титлите в миналото и вярвам, че може да го стори отново. А що се отнася до партньорството ни с Хонда – смятам, че то само ще се подобрява.”

Верстапен стана пилот на Ред Бул през 2016 г., заемайки мястото на Данил Квят след първите няколко старта. През януари тази година той подписа нов договор с отбора от Милтън Кийнс, който е до 2023-та. Най-доброто му класиране в първенството досега е от 2019 г., когато стана трети. През миналия сезон Макс бе изпреварен единствено от състезателите на Мерцедес Люис Хамилтън и Валтери Ботас, но победи съперниците от Ферари Шарл Льоклер и Себастиан Фетел. За своите 102 старта във Формула 1 Верстапен има 8 победи и 31 подиума.