Начало Video Верстапен доволен от първите обиколки с RB16 (ВИДЕО)

Верстапен доволен от първите обиколки с RB16 (ВИДЕО)

1724
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен с новия RB16 на Силвърстоун, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен заяви, че е останал доволен от първите си обиколки с новия болид на Ред Бул – RB16. Вчера тимът от Милтън Кийнс представи колата за този сезон, след което нидерландецът направи шейкдаун на пистата Силвърстоун на конфигурацията, дълга 2.638 км.

„Важното нещо беше да започна да карам RB16 и всичко да е готово преди да отидем в Барселона, каза Верстапен. – От известно време не бях сядал в автомобил от Формула 1. Преди да излезеш за такова първо за годината каране, винаги се чудиш какво точно да очакваш от автомобила и двигателя.

Днес всичко премина гладко и нямам търпение да започнем тестове следващата седмица. Целта на отбора разбира се е да сме в позиция да се борим за шампионата и да се подобрим спрямо миналата година. Надявам се да сме конкурентни още от началото на сезона.“

Другият пилот на „биковете“ Алекс Албон добави: „Имахме добра и позитивна зима. Почивахме доста, но и тренирахме много и прекарахме доста време на симулатора. Положихме много усилия.

Направихме стъпки напред по отношение на шасито и задвижващата система. Интегрирането на двигателя в колата е произведение на изкуството. Всичко изглежда добре за първия тест в Барселона.“