Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен доволен, че RB18 върви добре: Времената ще ги гледам, когато стигнем...

Верстапен доволен, че RB18 върви добре: Времената ще ги гледам, когато стигнем Q3 в Бахрейн

2082
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен бе доволен от първата серия тестове, които направи с новия Ред Бул RB18. Пилотът на Ред Бул не успя да изпълни предварителната си програма единствено в петък, но причината бяха доста прекъсвания заради проблеми с други пилоти.

„Работихме по основните си цели, поставени за тренировките в Барселона и това според мен е най-важното. Положителното е, че колата върви добре, гладко. Още не обръщам внимание на времената – ще ги гледам, когато стигнем Q3 в Бахрейн“, заяви Верстапен

„Фокусирах се единствено върху това да направим много обиколки и да изпитаме всеки един аспект на колата. Определено ми хареса да карам RB18 тази седмица. Болидът има баланс, стабилен е и според мен изглежда страхотно. Мисля също така, че да следваш друга кола на пистата наистина е малко по-лесно. Разбира се, няма да сме наясно дали има реална промяна до първото състезание, когато всички ще са с едни и същи гуми и гориво. Но първоначалното ми впечатление е, че сме направили стъпка напред.“

Докато вървяха тестовете в Барселона се разпространяваше информация, че Верстапен е на път да сключи нов договор с Ред Бул още преди началото на сезона. Твърди се, че световният шампион за 2021 г. щял да получи около 5 млн. долара увеличение на заплатата си, която е $25 млн. В тима от Милтън Кийнс по принцип има система с бонуси за постижения. Според някои изчисления благодарение на нея приходите на Верстапен за миналия сезон са възлезли на малко над $40 млн. Настоящият контракт на нидерландския състезател е до края на 2023 г.

Съотборникът му Серхио Перес коментира, че според него Ред Бул има добра основа и потенциал за предстоящия сезон

„Ясно е, че сме на много ранен етап, но наистина се надявам на прогрес преди Бахрейн. Важно е и аз самият да продължа да уча, да адаптирам карането си. Според мен предизвикателството този сезон ще е да се извлича максимум от целия уикенд“, каза още мексиканският пилот.

Обобщението на главния състезателен инженер Гийом Роклен бе, че изпитанията в Барселона преминаха добре за тима от Милтън Кийнс.

„Бяха обещаващи няколко дни. Най-удовлетворяващото за мен е, че разполагаме със солидна платформа и посока на работа. Ще поработим по някои неща, които научихме“, допълни той.