Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен доволен от третото място в квалификацията

Верстапен доволен от третото място в квалификацията

1005
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул

Макс Верстапен е доволен от представянето си в днешната квалификация. Според пилота на Ред Бул, разликата с Мерцедес е намалена и се надява да атакува Ботас в началото на надпреварата.

„Колата се пързаляше много добре, нали? Такива неща се случват в Q1. Всичко мина доста добре. Доволен съм от третото място и няма от какво да се оплаквам“, сподели Верстапен.

„Ред Бул никога не са били толкова близо до Мерцедес в квалификация тази година. Така че не мога да се оплача от това. Първата ми обиколка не бе много добра, но знаех че мога да подобря още представянето си. Също така не разполагах и с добра въздушна струя“, добави Макс.

„Не мисля, че ще се боря за победата, но ще опитам да атакувам Валтери в първата обиколка. Надявам се отново да сме на подиума и да се пръскаме с шампанско“, обобщи Макс Верстапен.

Шефът на тима на Ред Бул Кристиан Хорнер е много доволен от постигнатото през днешния ден.

„Мисля, че досега Алекс се справя много добре. Свършихме много работа от състезанието в Барселона до този момент. Знаем, че той има потенциал и очакваме утре да се представи на ниво“ сподели Хорнер.

„Динамиката между Макс и Алекс е много добра. Днес те работиха като истински съотборници. Помагали са си в различни моменти от квалификацията и така взаимно са си помогнали.“, обобщи Кристиан.