Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен е намалил скоростта и няма да получи наказание, обявиха от ФИА

Верстапен е намалил скоростта и няма да получи наказание, обявиха от ФИА

1544
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен е намалил скоростта в един от мини секторите на последната 3-а част от пистата Ерманос Родригес в Мексико. И затова пилотът на Ред Бул няма да получи наказание. Това е обявил представител на ФИА след квалификацията за Гран при на Мексико.

В социалните мрежи се появиха кадри, на които се вижда, че жълти знамена са показани когато Макс преминава през последния завой.

Те са в противоречие с това, което каза спортният директор на „биковете” Кристиан Хорнер, че такива не е имало.

Представител на ФИА обаче е потвърдил, че в един от мини секторите на сектор 3 при показани жълти флагове Верстапен е намалил достатъчно според тях скоростта.

Самият Верстапен каза веднага след края на квалификацията, че не върнал газта в последния сектор. „Не изглеждаше, че съм намалил нали. Не го направих, каза Макс. – Всички ние знаем какво означава жълтия флаг и знаем какво правим. Ако от ФИА решат да премахнат обиколката ми, да го направят.”

Първата обиколка на Макс в Q3 също щеше да бъде достатъчна за полпозишъна. И затова няколко бивши пилоти казаха, че е било глупаво от страна на Верстапен да рискува да получи наказание.