Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен е по-бърз от Фетел, смята Рикиардо

Верстапен е по-бърз от Фетел, смята Рикиардо

2958
0
Макс Верстапен,Фетел, Китай 2019
Макс Верстапен се бори с Фетел в Китай, снимка: Чарлз Котс/Ред Бул Контент Пуул

Даниел Рикиардо е на мнение, че Макс Верстапен е по-бърз пилот от Себастиан Фетел в една обиколка. Австралиецът беше съотборник и на двамата в предишните години. Първо на Фетел в Ред Бул през 2014 г. И после на Макс също в екипа на „биковете“ от 2016 до 2018 г.

За 2019 г. Рикиардо реши да премине в Рено. Там съекипник му е Нико Хюлкенберг. А за негов заместник в Ред Бул бе избран Пиер Гасли. Последният обаче се представя неубедително от началото на сезона. Появиха се информации, че Гасли може да бъде заменен именно от Хюлкенберг.

„Да, Макс е по-бърз в една обиколка, каза Рикиардо в предаването на Нико Розберг Beyond Victory (Отвъд победата). – Може би защото той още е млад. И може би с времето ще става още по-бърз. Не искам да отнемам нищо от Себастиан. Той по никакъв начин не е бавен пилот.“

Рикиардо също така обсъди и някои от разликите между Фетел и Верстапен като пилоти. Според Даниел, Макс е по-инстинктивен пилот и е бърз веднага щом излезе на пистата. И при него няма дълъг процес на опипване на почвата и усещане на нещата.

Докато Фетел е много по-чувствителен пилот, който усеща колата с много от сетивата си. На него според Рикиардо е нужно повече време, за да се адаптира към дадената ситуация и условия.