Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен не вижда причина Хамилтън да ходи в Ред Бул

Верстапен не вижда причина Хамилтън да ходи в Ред Бул

1553
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен не вижда причина Люис Хамилтън да му става съотборник в Ред Бул. Бившият собственик и шеф на отбор във Формула 1 Еди Джордан наскоро заяви, че шесткратният световен шампион трябва да отиде в екипа от Милтън Кийнс. Нидерландският състезател обаче съвсем не е на същото мнение.

„Защо би го сторил? Той иска да спечели шампионата, аз също“, заяви Верстапен. „Той се старае да е в правилния отбор и в момента е в точния екип, за да вземе титлата. Да видим какво ще стане.“

Самият Верстапен започна уикенда в Русия с трето време в първата свободна тренировка на пистата в Сочи. Той се надява на по-добър уикенд в сравнение с последните два, когато отпадна в състезанията за Гран при на Италия и на Тоскана. Макс е с нов двигател за десетия кръг от шампионата на Формула 1, но смяната е планирана и няма връзка с проблемите от предходните надпревари.

„Проблемът от Монца вече е решен, този от Муджело беше малко по-различен. Няма да обяснявам какво точно не беше наред, защото не е ваша работа. Беше свързано със софтуера, оправено е. Седнахме заедно и обсъдихме подробно всичко. Разбира се, не се налага да обяснявам на Хонда, че три отпадания в девет състезания не са добър резултат. Те и сами го знаят“, заяви Верстапен.

„Трябва да сме честни едни с други. Гледаме в една и съща посока, тъй като искаме да се борим за подиуми и победи. Надявам се те да продължат (да участват в F1).

„Не очаквам чудеса в Русия. По принцип трето място е възможният максимум, но очаквам Макларън, Рено и Рейсинг Пойнт да са много близо. Мотивиран съм да се състезавам, но трябва да разбираме проблемите си и да ги решаваме. Необходимо е да се постараем грижите да не се повтарят“, допълни той.