Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Имахме някои грижи, но нищо сериозно

Верстапен: Имахме някои грижи, но нищо сериозно

672
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Виктор Алекян

Макс Верстапен бе най-бърз и в двете свободни тренировки в началото на уикенда за Гран при на Саудитска Арабия. Нидерландският пилот на Ред Бул пристигна днес на трасето. Той пропусна вчерашния ден заради стомашен вирус, но в петък бе зад волана на своя RB19.

„Имахме някои грижи със свалянето на предавките. Нищо сериозно“, коментира Верстапен след тренировките

„Денят като цяло бе положителен, но има доста неща, които можем да подобрим. Дългите серии изглеждат доста близки, но това се дължи най-вече на управлението на гумите. Това не позволява да натиснем в момента. Определено не е като в Бахрейн.“

Двукратният световен шампион заяви преди уикенда в Джеда, че не очаква в Саудитска Арабия Ред Бул да доминира като на пистата Сахир. Дори с проблемите, за които говореше по радиото с тима си обаче, бе пред съперниците. На въпрос дали в който и да е момент участието му този уикенд е било застрашено, Верстапен отговори особено картинно.

„Не. За това трябва да съм си строшил двата крака и двете ръце“, каза Макс.

Серхио Перес имаше повече технически проблеми в петъчния ден, който приключи на трета позиция в класирането

„Имах технически проблем с колата, който се надявам да поправим за утре“, коментира мексиканският пилот.

„Това ще ни донесе малко повече скорост. Тогава ще имаме и по-добре представа къде е колата. Днес беше малко непостоянна и беше трудно да преценим точно как е“, допълни Перес.

Хелмут Марко каза, че в отбора са удовлетворени от работата си в петъчните сесии.

„Смятаме, че сме намерили правилната посока по отношение на настройките. Все още не сме преценили кои гуми ще са по-подходящи за състезанието. Затова използвахме различни типове в дългите серии“, добави съветникът на Ред Бул в F1.

Австриецът каза също така, че разликата спрямо Астън Мартин се дължи в най-голяма степен на Верстапен. Във втората тренировка нидерландецът бе на 0,208 сек пред Фернандо Алонсо.