Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен имал проблеми с баланса, доволен от 5-ото място

Верстапен имал проблеми с баланса, доволен от 5-ото място

1492
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Ред Бул

Макс Верстапен заяви, че е доволен от 5-ата си позиция в решетката за Гран при на Бахрейн. Пилотът на Ред Бул страдаше от проблеми с баланса и нямаше скоростта на пилотите на Ферари и Мерцедес.

Освен това много близо до него бяха колите на Хаас. Той изпревари 6-ия Кевин Магнусен само с 0.005 сек. Затова Макс смята, че класирането му е можело да бъде по-лошо.

„Квалификацията беше много трудна, обясни Верстапен. – Доволен съм много, че ще стартирам 5-и. Можеше да бъде много по-зле. През целия уикенд имах трудности с баланса. И още не съм доволен от него. Не можахме да накараме меките гуми да работят.

Опитахме всичко възможно, но не намерихме решение. Постигнах най-доброто възможно. Но не можем да сме удовлетворени от показаната скорост. Поне темпото в дългите серии в петък изглеждаше добре. Но не знам какво да очаквам от състезанието утре. Надявам се с гумите медиум да сме по-силни.“

Другият пилот на Ред Бул Пиер Гасли остана едва 13-и. Той не стигна до 3-ата част на квалификацията. През целия уикенд французинът се оплакваше от липса на сцепление в задната част на колата.