Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен иска да състезава с Алонсо в Льо Ман: Говорих с Фернандо...

Верстапен иска да състезава с Алонсо в Льо Ман: Говорих с Фернандо по този въпрос

2351
0
Фернандо Алонсо, Макс Верстапен
Фернандо Алонсо и Макс Верстапен; снимка: Виктор Алекян

Макс Верстапен отново изрази желание да се състезава в 24-те часа на Льо Ман. Трикратният световен шампион в F1 призна, че един ден иска да се включи в легендарното състезание за издръжливост. Верстапен също така заяви, че би искал Фернандо Алонсо за съотборник и че дори вече е „разговарял с него по този въпрос“.

Верстапен неколкократно е проявявал интерес към 24-те часа на Льо Ман. Нидерландецът дори изрази желание да се включи в легендарната надpревара, след като се оттегли от F1. Освен Льо Ман, той поиска и да тества мотор от MotoGP, но получи категорична забрана от Ред Бул

В началото на годината Верстапен се включи във виртуалните 24-часа на Льо Ман. Състезателят на Ред Бул се бореше за победата. За съжаление, няколко прекъсвания на връзката принудиха 26-годишният състезател да се откаже. Верстапен не пропусна да разкритикува организаторите на тази виртуална надпревара.

Верстапен бе част от специалното събитие на Хонда, което се проведе миналата седмица на пистата „Мотеги“. Там той бе попитан какви са състезателните му амбиции извън F1.

„Със сигурност бих искал да пробвам мотоциклет от MotoGP. Харесва ми SuperGT. Миналата година успях да пробвам един такъв автомобил и ми беше много приятно“, сподели Верстапен.

„Автомобилите от Супер Формула са много хубави. Това на практика е най-бързият болид след този в F1 и изглежда наистина страхотно“, продължи трикратният световен шампион. „Определено бих искал да направя и Льо Ман. Вече съм бил там, когато баща ми се състезаваше там. Атмосферата в състезанията за издръжливост е невероятна. Има толкова много хора, каране през нощта и по изгрев слънце. Мисля, че е наистина страхотно.“

През пролетта Верстапен отхвърли възможността да се състезава в Индикар, но би отишъл да гледа такова състезание от трибуните. Нидерландецът отказа и да се бори за „Тройната корона“, в която се включват 24-те часа на Льо Ман, Гран при на Монако и Индианаполис 500.

Верстапен вече има 2 успеха в Монте Карло и се надява един ден да триумфира и в Льо Ман. В миналото трикратният световен шампион искаше да се включи в състезанието заедно със своя баща. Сега обаче той призна, че Алонсо би бил най-добрият вариант за негов съотборник

„Говорих с Фернандо по този въпрос. Той каза, че би искал да го направи отново само с мен. Аз си казах: „Уау, това би било наистина страхотно“, обясни Верстапен.

Мисълта, че двата световни шампиони в F1 биха делили един автомобил в Льо Ман със сигурност ще предизвиква голямо вълнение у любителите на моторните спортове по целия свят.

„Единственото положително нещо е, че за Льо Ман няма минимално тегло за всеки един състезател. Аз съм доста тежък пилот, така че ще трябва да намеря леки съотборници, които да компенсират. Но Фернандо е доста лек, така че би паснал доста добре. Но ще трябва да намерим още един пилот, така че трябва да погледна в списъка“, добави Макс Верстапен.