Начало Избрани Верстапен разкритикува организаторите на виртуалния Льо Ман

Верстапен разкритикува организаторите на виртуалния Льо Ман

1173
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен разкритикува организаторите на виртуалния Льо Ман. Двукратният световен шампион в F1 нарече събитието „клоунада“ след като няколко пъти бе изхвърлен от електронната надпревара.

Верстапен реши да се включи в последното издание на виртуалните 24 часа на Льо Ман. Събитието се проведе в края на миналата седмица. Нидерландецът караше за Team Redline заедно с Люк Браунинг и сим рейсърите Джефри Ритвелд и Диого Пинто.

Състезателят на Ред Бул поведе още на старта на виртуалната надпревара и контролираше събитията и след нейното преполовяване. За нещастие Верстапен получи повреда в своята връзка, която му коства загуба на ценно време. Заради този проблем 25-годишният състезател загуби обиколка и половина и се срина на 17-то място.

След възстановяване на връзката той успя да навакса част от загубените позиции. Но 90 минути по-късно Верстапен отново се сблъска с технически проблеми и окончателно отпадна от борбата за победата във виртуалния Льо Ман.

Състезанието се провеждаше в платформата на известната видеоигра rFactor 2, която е собственост на Motorsport Games. Верстапен не бе единственият, който се оплака от проблеми с връзката. Част от неговите съперници също бяха неколкократно изхвърляни от играта без логична причина.

Организаторите на виртуалния Льо Ман направиха подробна проверка и установиха, че е имало пробив в сигурността на някои сървъри.

Верстапен и Team Redline поискаха организаторите да върнат всички загубени обиколки заради прекъсванията на връзката. За съжаление той и екипа трябваше да се предадат след като искането им не бе уважено. Пилотът на Ред Бул не скри разочарованието си от неприятните събития в края на миналия уикенд.

„Те дори не могат да контролират собствената си игра. Вече ми се случва за трети да ме изхвърлят от там. Това е и последният път, в който участвам, защото какъв е смисълът да се опитвам отново?“, заяви Верстапен.

„Подготвяш се в продължение на пет месеца, за да се опиташ да спечелиш този шампионат. В даден момент водиш и се опитваш да спечелиш това състезание, за което се готивш от толкова време. Накрая си принуден да се откажеш заради проблеми, които не са по твоя вина.“

„Имаше два червени флага. След това организаторите отмениха дъжда, защото може би той оказваше голямо влияние на сървърите. Хората продължаваха да се включват и изключват. В един момент ние също се сблъскахме с този проблем. Въпреки това организаторите не искаха да си свършат работата, защото имаха нужда от още повече хора, които да се изключват.“

„Честно казано някой си направи шега. Това не беше виртуално състезание. [Това бе] клоунада. Ето защо беше по-добре да оттеглим автомобила“, завърши Макс Верстапен. Двукратният световен шампион в F1 най-вероятно няма да се включи в подобни електронни надпревари в бъдеще.

Team Redline все пак имаше известна утеха във виртуалния Льо Ман. Екипът успа да грабне победата с другия „екипаж“,  който се състоеше от Феликс Розенквист, Фелипе Другович, Люк Бенет и Крис Лълам.