Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен се радва, че се класира пред едното Ферари

Верстапен се радва, че се класира пред едното Ферари

1435
0
Макс Верстапен
Верстапен пред пилотите на Макларън, Фетел, Гасли; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен потегли от четвърта позиция на стартовата решетка и бе четвърти на финала на Гран при на Франция. След карирания флаг пилотът на Ред Бул сподели, че на моменти състезанието било дори самотно за него.

„Не беше скучно обаче, тъй като Шарл [Льоклер] оставаше в полезрението ми. Това бе чудесна мотивация да се старая да поддържам неговото темпо”, каза Верстапен

„Трябва да натискаш, дори да не се бориш пряко с някого. Винаги искам да разбера колко бърз бих могъл да бъда и затова давам газ колкото мога. Нещата изглеждаха добре във втората част от надпреварата. Шест или седем обиколки преди финала обаче загубих сцепление и не можех да разчитам на задните гуми. Мисля, че ги попретоварих, докато по-рано опитвах да следвам Шарл. Но се радвам, че съм пред едното Ферари и че сме четвърти на писта, която по принцип не ни пасва. Целта винаги е да спечелиш, но днес и тук това не бе възможно. Извлякох максимума от пакета. Този уикенд направихме малка крачка, но трябва да работим по всичко, за да се борим за победи.”

Пиер Гасли бе девети на грида, но финишира на 11-та позиция на пистата Пол Рикар

Французинът сподели, че е разочарован от представянето в домашната си Гран при.

„Беше дълъг и труден ден. Още в квалификацията се борех със сцеплението. В състезанието ситуацията бе същата. В момента не знам причината, но съм сигурен, че ще анализираме всичко, за да разберем защо ни липсва скорост”, заяви Гасли.

„Опитах всичко, но се пързалях твърде много. Колата никога не се е държала така. Австрия е много скоро и ще трябва бързо да се справим с проблема. В Хонда се трудят упорито и със сигурност има развитие.”

Според шефа на Ред Бул Кристиан Хорнер класиране между двете Ферари-та е било максимумът, който отборът е можел да постигне във Франция. Той посочи, че екипът ще провери щателно автомобила на Гасли, за да провери дали няма скрити проблеми.