Начало Избрани Верстапен: Квалификацията в Монако е изключително важна, Перес: Монако е състезание, което...

Верстапен: Квалификацията в Монако е изключително важна, Перес: Монако е състезание, което всеки пилот иска да спечели

2113
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен посочи най-важната сесия по време на състезателния уикенд в Монако. Пилотът на Ред Бул заяви, че квалификацията тук е изключително важна заради характеристиките на уличното трасе в Монте Карло. Верстапен се надява да направи силна квалификационна сесия, която да му позволи да се бори за нов триумф в Княжеството.

Ред Бул има общо шест победи в Монако. Отборът от Милтън Кийнс спечели и последните две издания на надпреварата. През 2021 г. победата бе за Верстапен, докато миналата година спечели съотборникът му Серхио Перес

Ред Бул наложи доминацията си от началото на сезон 2023 в F1. Австрийците спечелиха всичките квалификационно сесии с изключение на Баку. Въпреки това екипът записа двоен успех на уличното трасе благодарение на невероятната състезателна скорост на RB19.

Верстапен коментира предстоящата Гран при на Монако. Пилотът на Ред Бул посочи, че квалификацията в Княжеството е най-важната за целия сезон.

„Развълнуван съм да се върна към състезанията тази седмица. Отмяната на надпреварата в Имола беше правилното решение. Знам, че то не беше взето леко, но някои неща очевидно са по-важни от състезанията. Това беше един от тези случаи“, сподели Верстапен.

„Квалификацията в Монако е изключително важна. Затова трябва да сме сигурни, че ще сме максимално силни в тази сесия като се има предвид характеристиките на трасето“, продължи Верстапен. „Пистата в Монако е по-тясна дори от другите улични трасета. Постигането на перфектна квалификационна обиколка тук е изключително трудно, но в същото време много вълнуващо. Състезанието обикновено зависи до голяма степен от стратегията, тъй като изпреварванията са почти невъзможни. Разбира се, аз живея в Монако, така че ще бъде хубаво да се прибирам у дома по време на уикенда на Гран при“, добави пилотът на Ред Бул.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес също очаква с нетърпение Гран при на Монако. Пилотът на Ред Бул спечели миналогодишната надпревара в Княжеството. Сега той отново е един от фаворитите за успех като се има предвид представянето му на улични трасета

„Мислите ми са с всички, които са пострадали от наводненията в Италия. Понякога състезанието не е важно и приоритет става безопасността на всички. Имахме свободен уикенд, което означава, че се чувствам много добре отпочинал“, каза Перес.

„Монако е състезание, което всеки пилот иска да спечели. Аз имах късмета да го постигна през миналия сезон. Това само ме накара още повече да копнея отново да застана на най-високото стъпало“, продължи пилотът на Ред Бул. „Времето тук отново може да е сложно. Това означава, че трябва да използваме максимално всеки момент, в който сме в колата. Важно е квалификацията да мине добре, за да имаме някакъв шанс да спечелим в неделя. С огромно нетърпение очаквам да се върна на тази писта, която е много забавна“, добави Серхио Перес.