Начало Избрани Верстапен: Любопитен съм да видя какво ще бъде представянето на RB19 в...

Верстапен: Любопитен съм да видя какво ще бъде представянето на RB19 в Силвърстоун

2235
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен коментира предстоящия състезателен уикенд във Великобритания. Пилотът на Ред Бул е абсолютен фаворит за спечелването на надпреварата на пистата Силвърстоун. Верстапен призна, че е любопитен да види какво ще бъде представянето на неговия болид RB19 на емблематичното британско трасе.

Верстапен се намира в изключителна форма от началото на настоящата кампания. Нидерландецът спечели 7 от 9 старта за годината. Верстапен има серия от 5 поредни успеха, която започна от Маями. Очакванията са той да е фаворит за победата и в предстоящия рейс уикенд в Силвърстоун

Верстапен има един успех на трасето в Нортхемптъншир. 25-годишният състезател спечели втория старт на пистата през сезон 2020, който носеше името „Гран при на 70-тата годишнина на F1“. Това бе и последният успех на Ред Бул в Силвърстоун. Екипът от Милтън Кийнс триумфира в надпревари на това трасе и през 2009, 2010 и 2012 г. Гран при на Великобритания е като второ домашно състезание за отбора на Ред Бул, който е базиран в Обединеното кралство.

„Този уикенд предстои още едно домашно състезание за отбора. Любопитен съм да видя какво ще бъде представянето на RB19 в Силвърстоун. Това е една страхотна писта, на която винаги има добра атмосфера с много страстни фенове на състезанията“, сподели Верстапен.

„Австрия беше невероятен уикенд за нас. Надявам се, че ще успеем отново да направим силен уикенд на Силвърстоун и да имаме солидно и чисто представяне. Никога не се знае какво ще бъде времето в Обединеното кралство, така че това може да обърка нещата“, добави състезателят на Ред Бул.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес има добри спомени от Силвърстоун. Опитният мексиканец се качи на подиума в последното издание на Гран при на Великобритания. Перес се надява да запише силен резултат и да намали сериозното изоставане спрямо Верстапен, което натрупа през последните няколко старта.

„В крайна сметка изкарахме страхотен уикенд в Австрия. Беше хубаво да се върна на подиума. Чувствах се комфортно с автомобила през целия уикенд и имах страхотно темпо от самото начало. Автомобилът наистина работеше за мен в неделя. Затова бях много доволен, че преминах през полето по начина, по който го направих“, каза Перес. Пилотът на Ред Бул пропусна срещите с медиите в Австрия, тъй като не се чувстваше добре. Този уикенд Перес се надява да бъде в идеална форма.

„Не се чувствах на сто процента през цялото време. Екипът ми наистина ми помогна по отношение на настройките и стратегията. Сега се чувствам уверен в Силвърстоун и всичко е въпрос на това да повторим процеса заедно. Отделих време за почивка, за да съм сигурен, че съм готов физически, защото искам да запазя тази форма до лятната ваканция“, добави пилотътн на Ред Бул.