Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Малко неочаквано се получи днес, Ферари-тата изглеждат много бързи

Верстапен: Малко неочаквано се получи днес, Ферари-тата изглеждат много бързи

3722
0
Макс Верстапен, Серхио Перес
Макс Верстапен и Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен спечели трети пореден полпозишън от началото на сезон 2024 във Формула 1 и ще стартира от първа позиция в Гран при на Австралия. Нидерландският пилот обаче каза, че не е очаквал това постижение.

„Малко неочаквано се получи днес, но съм много доволен от Q3. И в двете си бързи обиколки се чувствах чудесно“, коментира Верстапен

„Уикендът ни досега е малко сложен. Ферари-тата изглеждат много бързи в дълги серии. Това поставя някои въпросителни пред нас, но пък ще направи състезанието вълнуващо“, допълни Верстапен.

До нидерландеца на първа редица ще е Карлос Сайнц. Испанският пилот на Скудерията пропусна надпреварата в Саудитска Арабия заради спешна операция на апандисит. Той повтори отново, че последните две седмици са били особено трудни за него.

„Твърде много време изкарах в леглото, чудейки се какво ще стане днес. Водих през голяма част от квалификацията, в крайна сметка ще съм на първа редица. Почти не вярвах какво става  по време на сесията. Вчера се чувствах малко схванат, но иначе усещането ми зад волана е добро. Няма да лъжа – не съм в най-доброто си състояние, докато карам, но мога да се справя. Има доста дискомфорт, но без болка, което ми позволява да натискам на максимум“, сподели Сайнц.

Серхио Перес, който бе трети в квалификацията, мислеше, че е можел да извлече още малко от колата си днес. Той каза, че е сбъркал накрая в първи завой

„Първият ми сектор не бе особено добър и в частност първи завой в началото на финалния ми опит. Като цяло съм доволен, особено като се има предвид как вървеше уикендът ни досега. Но утре ни предстои битка с Ферари, както и с останалите съперници, защото износването изглежда изключително високо. Затова и стартовата позиция е толкова важна. Променихме в известна степен стратегията си за утре. Да видим кой ще е оцелее при пазенето на гумите“, посочи мексиканският пилот на Ред Бул.