Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Много се забавлявах днес

Верстапен: Много се забавлявах днес

3122
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен коментира първия ден от предсезонните тестове в Бахрейн. Пилотът на Ред Бул бе изключително доволен от поведението на колата и призна, че „много се е забавлявал“.

Верстапен твърди, че вече се чувства комфортно зад волана на Ред Бул RB20 след дебюта на болида в Бахрейн. Трикратният световен шампион направи отлично впечатление по време на първия първия ден от предсезонните тестове. Той даде най-добро време и в двете сесии и навъртя общо 143 обиколки без никакви проблеми.

Освен че навъртя много обиколки, Верстапен завърши деня и с най-добро време. Пилотът на Ред Бул беше по-бърз с повече от секунда от втория Ландо Норис с Макларън. Така той започна новата кампания както завърши старата- със сериозно превъзходство спрямо всички останали

„Хубаво е да се върна. Също така мисля, че имахме добър ден“, сподели Верстапен. „Успяхме да направим много обиколки. С автомобила успяхме да изпробваме доста неща, така че като цяло съм много доволен“, добави пилотът на Ред Бул.

Отборът от Милтън Кийнс е фаворит за спечелването на тазгодишната кампания, тъй като започна много рано работата по новия болид. Ред Бул на практика спря да развива RB19 след началото на лятната пауза и се фокусира изцяло върху тазгодишния болид.

Верстапен вярва, че вече разполага с една отлична машина, макар да има само един пълен ден пробег.

„Като цяло съм щастлив, че се върнах зад волана на болид от Формула 1.В първите няколко обиколки ще се изненадате да разбере колко е бърза е колата в сравнение с всички останали.“

„Много се забавлявах днес. Бях много доволен от начина, по който автомобилът реагира. Балансът беше много добър. Това е само тест, но пък изкарахме добър ден.“

„Мисля, че това може да бъде конкурентен автомобил, но от нас зависи да извлечем максимума от него. Наистина очаквам с нетърпение предстоящия сезон“, завърши Макс Верстапен.

Другият пилот на Ред Бул Серхио Перес не кара през днешния ден. Мексиканецът ще бъде зад волана на RB20 утре преди обед, както и в петък.