Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен много щастлив след първия полпозишън за сезона

Верстапен много щастлив след първия полпозишън за сезона

1464
0
Макс Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул
Макс Верстапен спечели драматичен първи полпозишън през този сезон в квалификацита за Гран при на Абу Даби. Нидерландецът направи феноменална последна бърза обиколка и изпревари с по-малко от десета пилотите на Мерцедес.

„Много съм доволен от представянето си в квалификацията. Имаше толкова много места. на които можеше да се допусне грешка. За щастие бях перфектен в последния ми бърз тур и всички си дойде на мястото“, сподели Верстапен.

„Сезонът бе много тежък с толкова много поредни състезания. Мисля, че това беше най-добрата квалификация за всички в отбора и със сигурност утре ще бъда в битка за победата. През цялата година бях зад Мерцедес и се радвам, че най-накрая успях да грабна полпозишъна“, заяви Макс Верстапен.

Съотборникът на Верстапен в екипа на Ред Бул Алекс Албон каза, че това е било една от най-добрите квалификации в кариерата му.

„Честно казано темпото не бе никак лошо. Това бе една от най-добрите ми квалификации. Във втората фаза допуснах грешка и едва не завърших извън топ 10. Колата бе много добра. Мерцедес продължават да са все така бързи, но се надявам да се боря с тях в състезанието“, обясни Албон.