Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Може би бих предпочел по-меките гуми

Верстапен: Може би бих предпочел по-меките гуми

1157
0
Макс Верстапен
снимка: Ред Бул Рейсинг

Макс Верстапен завърши трети и в двете тренировки днес като пред него бяха единствено двете коли на Мерцедес. Миналата седмица той спечели първата си победа за сезона.

Тогава обаче Пирели бяха избрали по-меки гуми в сравнение с тези, които се използват този уикенд. По отношение на това Макс сподели, че би му се искало комплектите да бяха същите като миналата седмица. Все пак той остана доволен от колата. Той направи общо 33 обиколки като най-бързото му време бе 1:17.704 със софт.

„Колата се представяше много добре и като цяло беше позитивен ден. Очевидно все още изоставаме от Мерцедес в една обиколка, но в по-дългите серии, колата се чувстваше приятна за каране, което разбира се е важно за състезанието.“

„Чувствах се много добре днес, така че да видим дали ще се чувствам по същия начин в неделя.“

Алекс Албон завърши съответно 8-и и 13-и в първата и втората тренировка. Той бе доволен от колата сутринта, но сподели, че следобед са пробвали някои неща, които не са се получили както са очаквали от отбора.

„Деградацията на гумите днес се усещаше добре в сравнение със Силвърстоун. Все пак е трудно с температура на пистата от 48 градуса така че ще трябва да пазим гумите в състезанието със сигурност.“