Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен може да замени Квят в Ред Бул още за Испания

Верстапен може да замени Квят в Ред Бул още за Испания

74
0

Макс Верстапен може да замени Дани Квят в екипа на Ред Бул още от Гран при на Испания, съобщава motorsport.com. Според източници на изданието босовете в тима на Биковете били изключително недоволни от проявата на руснака в домашната си надпревара в Сочи, където той удари на 2 пъти Себастиан Фетел и на практика го извади от състезанието. Заради удара с пилота на Ферари пострада и другият състезател на екипа от Милтън Кийнс – Даниел Рикиардо.

Именно заради инцидента главният съветник на Ред Бул Хелмут Марко заяви, че в дните след Гран при на Русия Квят ще има среща с шефовете на Ред Бул, за да се изясни защо се е стигнало до тази „катастрофална“ по неговите думи ситуация и да е сигурно, че повече такова нещо няма да се случва.

Не е ясно какво точно се е случило на срещата, но изглежда, че Квят може да загуби мястото си в големия отбор още от следващия кръг в Барселона след седмица в полза на Верстапен, а руснакът да заеме неговото място в Торо Росо. Имало вариант и това да стане само за едно състезание, за да може Квят да възвърне своята увереност, и след това отново да се върне в кокпита на Ред Бул.