Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Наказанието не е справедливо спрямо опасната маневра на Люис

Верстапен: Наказанието не е справедливо спрямо опасната маневра на Люис

10850
0
Макс Верстапен, Хелмут Марко
Макс Верстапен и Хелмут Марко; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен заяви, че е добре след удара си в началото на Гран при на Великобритания. Той излетя от трасето след удар с Люис Хамилтън и се разби в бариерите на Копс. Бе прегледан в медицинския център на пистата, а след това закаран и в болница за допълнителни изследвания като предохранителна мярка. Няколко часа по-късно пилотът на Ред Бул написа в социалните мрежи, че маневрата на съперника му е била опасна.

„Радвам се, че съм добре. Беше доста сериозен удар, 51G, но се чувствам по-добре. Много съм разочарован, че бях изваден (от състезанието така). Отсъденото наказание не ни помага и не е справедливо спрямо опасната маневра на Люис на пистата.“

„Гледам празненствата, докато съм в болницата – неуважително и неспортсменско поведение, но продължаваме напред“, написа Верстапен в социалните мрежи.

Междувременно шефът на екипа му Кристиан Хорнер намекна, че Хамилтън трябва да бъде отстранен от състезание за инцидента. Съветникът на отбора Хелмут Марко каза същото в прав текст по-рано днес.

„Наказанието не съответства на престъплението. Беше отчаяна маневра, която не бих очаквал от седемкратен световен шампион. Той не получи адекватна санкция за действията си. Отсъденото просто не пасва на стореното. Един поглед към предишни години сочи, че пилоти са пропускали състезания заради подобни инциденти в първи тур“, заяви Хорнер.

На въпрос какво биха могли да сторят от Ред Бул, след като състезанието вече е приключило, той каза: „Имаме право да протестираме, имаме право на апел. Ще обмислим опциите си, но най-важното е, че Макс е добре. Не мога да разбера какво удоволствие е за Хамилтън победа, вследствие на която съперник е в болница“, допълни Хорнер.