Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен не е изненадан от първата позиция на Хамилтън

Верстапен не е изненадан от първата позиция на Хамилтън

3188
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен завърши квалификацията в Бразилия на второ място. Пилотът на Ред Бул изостана на около половин секунда от победителя Люис Хамилтън. Нидерландецът смята, че второто място е било максимума и очаква да бъде по-бърз в остатъка от състезателния уикенд.

„Люис разполагаше с нов двигател, който му донесе няколко десети преднина. Така че не съм изненадан от победата му в квалификацията. Просто съм щастлив, че съм втори. Това е добра позиция за започване на спринтовата квалификация. До края на сезона няма много точки за спечелване. Надявам се да имам добра първа обиколка в спринта. Най-важното е какво ще се случи в неделя. Тогава условията трябва да са по-добри, което ще промени поведението на болида.

Шефът на тима Кристиан Хорнер заяви, че е доволен от резултатите на своя тим и очаква тежка битка с Мерцедес в неделното състезание.

„Мисля, че на всички е ясно колко е бърз Люис. Този нов двигател дава допълнителна мощност, която е недостижима за нас. Второто място на Верстапен беше максимума, който можеше да постигнем днес. Целта ни е да сме на пърите места в спринта“, обобщи Хорнер.

Другият пилот на Ред Бул Серхио Перес остана четвърти и бе впечатлен от постижението на Люис.

„Мисля, че имаме шансове за добро класиране. Новият двигател на Мерцедес изглежда работи много добре. Днес Хамилтън беше недосегаем, но ще видим как ще се развият нещата в остатъка от уикенда. Имах проблеми със загряването на гумите в Q1. Температурата на пистата се промени в края на сесията. Това ни попречи да сме по-близо до нашите съперници“, коментира Перес.