Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Не е за вярване, че станах 4-и

Верстапен: Не е за вярване, че станах 4-и

24
0

Пилотът на Торо Росо Макс Верстапен беше изключително щастлив след 4-ото си място в Гран при на Унгария. Това е най-доброто класиране в кариерата на холандският тийнейджър във Ф1 досега, до което той стигна с разумно каране, като почти се опази от инциденти. Така той вече е съвсем близо да това да изравни най-доброто постижение на баща си Йос Верстапен, който има две 3-и места през 1994 г.

„Не е за вярване, 4-о място, възкликна Макс след финала. – Какъв страхотен резултат, нямам думи. Не очаквах това след малко лошия ми старт. Но успях да остана далеч от проблемите и по време на втория ми стинт всичко вървеше добре. Чувствах се удобно в колата и пилотите зад мен не ме настигаха. Когато състезанието беше рестартирано след колата за сигурност се случиха много неща. Няколко коли катастрофираха пред мен. Счупих малко предното крило и после получих наказание – преминаване през бокса. И няколко обиколки преди финала попитах инженера ми на коя позиция съм и той каза 4-и. Просто не можех да повярвам. Искам да благодаря на всички в тима, които ми оказаха страхотна подкрепа и заслужихме резултата.”

Състезанието обаче беше далеч по-различно за другият пилот на Торо Росо Карлос Сайнц-младши. Испанецът не завърши надпреварата, а също имаше шанс да спечели солидни точки.

„Много разочароващ начин да приключа уикенда, каза Сайнц. – Можех да завърша на много добра позиция, ако не трябваше да отпадна (поради повреда в двигателя). Вървях 5-и, но загубих мощност към края на състезанието и това беше края. За трета поредна надпревара се движа в зоната на точките и отпадам. Затова не съм доволен, но поне Макс записа добри точки, което е страхотно за тима.”