Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен не очаква да бъде наказан за станалото в Бразилия: Мисля, че...

Верстапен не очаква да бъде наказан за станалото в Бразилия: Мисля, че всичко беше честно

2208
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Майкъл Потс

Макс Верстапен не е изненадан, че тимът на Мерцедес изпрати молба за преразглеждане на станалото между него и Люис Хамилтън в Бразилия. Вече в Катар, където този уикенд ще се състои 20 кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2021 г., пилотът на Ред Бул допълни, че не очаква да бъде наказан.

„Не, не съм особено изненадан от станалото. Така се случват нещата. Не мисля за това. Ако стане нещо, няма да е краят на света.“

„Не очаквам да стане така (да получи наказание – б.р.), защото мисля, че всичко беше честно. Твърдо каране между двама пилоти, борещи се за шампионата. При всички положения нямаше да е лесно изпреварване. Аз съм си такъв“, заяви Верстапен.

„Според мен един пилот знае точно какво може и какво не може да стори с колата си. Ние водехме твърда битка, спряхме късно са завоя, гумите бяха доста износени. Ако бях навил по-рязко наляво, щях просто да излетя от пистата. Ние сме пилоти – стараем се да контролираме автомобила си.“

„Мисля, че и двама натиснахме късно спирачките и при всички положения щеше да е трудно да вземем кривата. Така или иначе, не мисля кой знае колко по въпроса, защото нещата са извън моя контрол. Аз съм състезателят и трябва да се съсредоточа върху случващото се на пистата“, каза още Верстапен.

Днес следобед е изслушването, след което трябва да се реши дали предоставената от Мерцедес информация представлява нови доказателства по случая. Дори да бъде взето решение за преразглеждане на ситуацията, Верстапен може да не получи наказание.