Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен не очаква повече победи до края на сезона

Верстапен не очаква повече победи до края на сезона

3217
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен не очаква да спечели повече победи до края на сезона във Формула 1. От него остават още 4 кръга – в Мексико, САЩ, Бразилия и Абу Даби. Именно на пистата Ерманос Родригес холандецът победи през 2017 и 2018 г. На нея заради голямата надморска височина мощността не е от толкова голямо значение.

Верстапен обаче не очаква да може да спечели и тази година. Причината е, че Ред Бул изостана в развитието на колата в последните няколко състезания. В тях доминираха пилотите на Ферари и Мерцедес. Тези на Скудерията спечелиха в Белгия, Италия и Сингапур, а в Русия и Япония победиха Хамилтън и Ботас.

„Не мисля, че има трасе до края на сезона, на което можем да свършим добра работа, каза Макс по време на събитие на Tag Heuer в Амстердам.

– Ако можем да завършим близо до местата на подиума или да сме на него във всеки от оставащите уикенди, ще е максималното за нас. Тази година в Мексико ще ни е по-трудно, защото и балансът на колата ни не е толкова добър.

Затова не очаквам да повторим представянето си от последните години. Особено когато погледнете Ферари. Техните коли са много бързи на правите. Ако можем да се борим за място на подиума, значи сме свършили добра работа.“

Според Макс тимът му реално няма за какво повече да се бори тази година, като при всички положения ще завърши 3-и при конструкторите, зад Мерцедес и Ферари. Самият Верстапен обаче ще се бори за 3-ото място при пилотите с Шарл Льоклер и Себастиан Фетел.