Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен не се страхува от евентуална жалба на Мерцедес

Верстапен не се страхува от евентуална жалба на Мерцедес

1477
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен не е обезпокоен от евентуално обжалване от Мерцедес заради победата му в шампионата. Пилотът на Ред Бул изпревари Хамилтън в последната обиколка в Гран при на Абу Даби, с което си гарантира първа световна титла. 

„Добре съм“, каза нидерландецът, когато бе информиран за намерението на Мерцедес.

„Дори не мисля много за това. Чувствам се като световен шампион и няма никакво значение какво ще се случи“.

Мерцедес оспори решението на състезателния директор Майкъл Маси да рестартира надпреварата с една обиколка до края. Австралиецът позволи на затворените пилоти да изпреварят колата за сигурност, за да може Верстапен да се доближи до Хамилтън. Макс се възползва от новите си меки гуми и безпроблемно мина пред седемкратния световен шампион.

„Спечелихме я на пистата. Триумфирахме, когато имаше зелен флаг, зелени светлини и направихме изпреварване. Това никога не могат да ни го отнемат. Не се страхувам дали ще има обжалвана или не. Това може да е обезпокоително за отбора, защото настина се наслаждавахме през последните няколко дни“.

Макс разкри и каква е разликата в отношението на двата екипа.

„Мисля, че мога да прощавам или каквото там било. През следващата година всичко ще бъде толкова ново, така че е по-добре да не говорим твърде много за това. Видях Тото Волф в Монако малко преди уикенда на Джеда. Той седеше на масата до мен и си поговорихме. Разбира се държи на своя отбор. Ред Бул прави всичко по силите си за да е на едно ниво с Мерцедес. Трябва да приемеш загубата, колкото и да е болезнена. Според мен разликата между тимовете е много малка“, обясни Макс Верстапен.

Верстапен е доволен от битката  с Хамилтън през изминалата кампания.

„Когато разполагате с добра кола  най-накрая може да водите битка. Вижда се колко много е натискането през цялото състезание. Тъй като сте на лимита на техниката и нахъсвате отбора да работи до краен предел, може да видите на какво е способен. Така че става дума за това да се състезаваме до предела във всяка една надпревара“, завърши световният шампион.