Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен не смята себе си за новия Шумахер

Верстапен не смята себе си за новия Шумахер

1256
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

След победата на Макс във второто състезание на Силвърстоун миналата седмица, Рос Браун сравни 22-годишния нидерландец с Михаел Шумахер. Според него Верстапен демонстрира огромна увереност и силна връзка с отбора.

Пилотът на Ред Бул обаче не иска да бъде сравняван с никого.

„Разбира се, че беше много приятно, но не харесвам да се сравнявам с никого, защото аз съм себе си и съм различен пилот“ каза Макс пред CNN.

През 2016 Макс стана най-младият пилот, печелил състезание във Формула 1 (17 години и 166 дни) на пистата в Каталуния, където този уикенд ще се проведе шестият кръг от тазгодишния шампионат. Самият той смята, че е узрял като пилот от тогава.

„Аз съм по-релаксиран, по-постоянен и знам как да проведа един състезателен уикенд… Просто се чувствам много комфортно. Аз и по принцип съм релаксиран, така никога не съм бил под голямо напрежение, но съм по-спокоен от гледна точка, че знам какво ме очаква.“

Към момента Верстапен е втори в шампионата, разделяйки двамата пилоти на Мерцедес. Той е единственият пилот, спечелил състезание през настоящия сезон с кола, различна от Мерцедес. Макс се намира на 30 точки зад Хамилтън.