Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен не спал 3 нощи, след като бе обявен за пилот на...

Верстапен не спал 3 нощи, след като бе обявен за пилот на Ред Бул

78
0

Макс Верстапен призна, че не е спал 3 нощи, след като беше обявен официално за пилот на Ред Бул от Гран при на Испания. Холандецът ще замени Данил Квят, който ще заеме неговото място в малкия тим на Дитрих Матешиц – Торо Росо. Въпреки това Макс смята, че ще се справи с напрежението и очакванията към него, които със сигурност ще бъдат големи след изненадващата замяна в разгара на сезона.

„Честно казано не спах 3 нощи, заяви Верстапен по време на шоуто Ziggo Sport’s Peptalk по холандска телевизия. – Бях много мотивиран да отида в Ред Бул, защото това е топотбор, където имаш по-добър шанс да стигнеш до подиума. Когато отидох в базата на екипа, не можех да се спра. Вършех много работа на симулатора и прекарвах колкото може повече време с тима.”

Запитан как е и кога е разбрал, че ще кара за Ред Бул от следващия кръг, Макс обясни: „Състезанието в Русия не се разви по план за Ред Бул като цяло. Видях Хелмут Марко да се разхожда и усещах, че се водят разговори. После нещата бавно се насочиха към мен. Отидохме в Австрия и говорихме с Марко. След това сделката стана факт много бързо.”