Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Никога не съм се чувствал под напрежение

Верстапен: Никога не съм се чувствал под напрежение

43
0

Пилотът на Торо Росо Макс Верстапен заяви, че никога не се е чувствал под напрежение във Формула 1 в дебютния си сезон досега. 17-годишният холандец стана най-младият пилот в историята на спорта, като до момента кара забележително и в Унгария дори завърши на 4-а позиция.

Единственият му сериозен инцидент се случи в Монако, където не прецени добре спирачния си път и се удари мощно в болида на Ромен Грожан в битката за 10-ата позиция. Въпреки критиките на мнозина за липсата на опит и крехката възраст, Макс твърди, че не им обръща внимание.

„Не чувствам повече или по-малко напрежение, заяви Макс пред официалния сайт на Ф1. – Ако трябва да съм честен, никога не съм усещал много напрежение. Дори в началото на годината. В първите две състезания обикновено не се напрягаш толкова с изпреварванията, защото искаш да финишираш и да трупаш опит. Когато натрупаш повече увереност в колата, можеш да правиш по-смели изпреварвания. И в това отношение нещата стават все по-добре. Уча колата всеки състезателен уикенд. Голямо предизвикателство са и трасетата извън Европа, на които нямам опит.”