Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И Верстапен заяви, че няма да слага нов мотор

И Верстапен заяви, че няма да слага нов мотор

2425
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен заяви, че няма да слага нов мотор за Гран при на Саудитска Арабия. През последните дни се говори за такава възможност с цел пилотът на Ред Бул да разполага с максимално свеж агрегат за последните стартове в световния шампионат. Първо Хелмут Марко каза, че за Джеда няма такива планове. Ако се случи такава смяна, добави съветникът на екипа от Милтън Кийнс, то тя ще е в Абу Даби.

„И с нов двигател няма да достигнем пика, който има Мерцедес. Затова една смяна не би била добра за нас“, обясни Верстапен

Състезателят на Ред Бул е убеден, че няма да има проблеми с агрегата през последните две надпревари от сезона.

„Нямам съмнения (относно моторите). Знам на какво е способен двигателят ми. При нормални обстоятелства би трябвало да се справим“, допълни той.

Верстапен има 8 точки аванс спрямо Люис Хамилтън преди финалните два кръга от световния шампионат. Според Ралф Шумахер 24-годишният пилот, който за първи път се бори за титла във Формула 1, има и психологически превес.

„В крайна сметка Макс може да загуби и да си каже: „Ами, близо бяхме, не се получи, но имам време да пробвам отново. Нещата не стоят така за Люис. Така че според мен той изпитва повече напрежение. Надявам се да няма инциденти през последните две надпревари. Някои хора твърдят, че Макс може да предизвика катастрофа, дано няма подобни неща“, коментира бившият пилот от F1.

Мартин Брандъл пък отбеляза, че вторите пилоти в Ред Бул и Мерцедес могат да изиграят решаваща роля във финалните стартове

„Наистина вярвам, че в по-голяма степен е възможно Валтери [Ботас] да финишира пред Макс, отколкото Серхио [Перес] – пред Люис. Това може да изиграе роля в борбата за титлата. Наистина е възможно Валтери някъде да вземе точки на Макс. Не виждам как Серхио би сторил същото спрямо Люис“, обясни настоящият телевизионен коментатор.

„За мен усещането е, че през годината досега като цяло Макс направи по-добър сезон. Числата също сочат това. Мисля, че и двамата (с Хамилтън) заслужават титлата. Но сега си мисля, че везните са наклонени в полза на Макс – успехът е негов, ако не го загуби заради лош късмет или лоша преценка, или каквото и да е“, допълни Брандъл.