Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен няма намерение да кара до 40: Не мисля да печеля 7,...

Верстапен няма намерение да кара до 40: Не мисля да печеля 7, 8, 9 титли. След първия път после е едно и също

4419
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен вече има планове какво ще прави след края на кариерата си във Формула 1 и изобщо не възнамерява да кара до и след 40-годишна възраст, заяви самият пилот. В интервю за racefans.net пилотът на Ред Бул обясни, че не заплашва с напускане, когато говори за това, че може да си тръгне от Гран при. 25-годишният понастоящем Верстапен нямал никакво желание да прави това, което върши в момента 42-годишният Фернандо Алонсо или Люис Хамилтън, който ще навърши 40 в началото на втората година от новия си договор с Мерцедес.

„Не, абсолютно не. Нямам никакво желание. Вече съм решил какво искам да правя извън Формула 1. Честно, това не е заплаха, че ще напусна спорта. Просто така виждам живота си. Състезавам се от четиригодишен и в някакъв момент просто ще ми стига толкова. Не мисля да печеля 7, 8, 9 титли. След като веднъж си спечелил шампионата, в крайна сметка после е едно и също“, заяви Верстапен

Вече двукратният световен шампион, който е на път да вземе през 2023 г. трета титла, повтори, че имал много планове за живота си след Формула 1.

„Не е като това да е единственото нещо в живота ми. Не е единственото, което върша. И от един момент нататък спокойно мога да правя нещо различно вместо постоянно да пътувам. На мен и сега не ми харесва това постоянно обикаляне. Договорът ми е до 2028 г. След това ще съм на 31. Знам, че още ще съм конкурентоспособен, но от един момент нататък вече не става дума само за това“, продължи Верстапен.

„На мен ми харесва и вкъщи да си стоя. Наясно съм кога трябва да превключа и да съм готов за работа. Винаги съм бил такъв. За мен е важно да имам живота си извън пистата и да не мисля прекалено много за Формула 1. Също така не ми пука особено какво ни признават хората. За мен е важно да се съсредоточим върху отбора си, върху това, което ние можем да контролираме. Хората, които наблюдават отвън, никога няма да разберат колко трудно се постигат такива неща“, добави Верстапен.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex Albon (@alex_albon)