Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес доволен oт направения брой обиколки, Верстапен отказва да се върне в...

Перес доволен oт направения брой обиколки, Верстапен отказва да се върне в Drive to Survive

3506
0
Серхио Перес
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес е доволен от резултата в днешните тестове. Пилотът на Ред Бул даде десето време, но направи цели 138 обиколки, което е най-много от всички състезатели, които бяха на пистата. В последните минути на сесията той се завъртя на осми завой и предизвика развяването на червен флаг. 

„В края на деня, след виртуалния автомобил за сигурност, бях на пистата със студени гуми. Просто загубих контрол над автомобила и за съжаление отидох в чакъла, анализира той в прессъобщение от австрийската състезателен тим. „Сесията приключи рано, така че се надяваме всички да си починат добре!“

В също време съотборникът му Макс Верстапен отказва да се върне в Drive to Survive. Световният шампион заяви, че сериите са били съсипани след края на първи сезон.

Смята се, че Drive to Survive има голяма роля за сегашния ръст на интереса към Формула 1, като пренася шампионата сред нова аудитория по целия свят, особено в САЩ. Но пилотът на Ред Бул Макс Верстапен няма да има пряко участие в настоящия сезон, след като миналата година разкри, че вече не иска да дава интервюта. Нидерландецът обясни, че сериалът на Нетфликс е фалшифицирал някои съперничества и е преекспонирал нещата.

Те симулираха няколко съперничества, които в действителност не съществуват, каза Верстапен.

Затова реших да не участвам в него. Не дадох повече интервюта след това, защото тогава няма какво да покажеш.“

Четвъртият сезон на Drive to Survive ще излезе в петък, 11 март. Сериалът ще разчита основно на интервютата на шефа на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнер, тъй като отразява борбата за титлата между Верстапен и Люис Хамилтън.

По време на първия ден от предсезонните тестове на F1 Верстапен заяви, че няма да се замисли дали да се присъедини отново към сериите в бъдеще.

Не, няма да променя решението си, каза Верстапен, когато бе попитан от Motorsport.com  дали може да преразгледа решението си да не участва.

Мисля, че това вече беше разрушено след първия сезон. Aз съм доста земен човек. Просто искам да има факти, а не да ги раздухвам.“

Разбирам, че Нетфликс иска повече драма. Така е с всеки един сериал или документален филм. Каквото и да го наречете, просто не е моето нещо.“

Вероятно ще го гледам, за да видя колко е пресилено и ще продължа живота си. Вероятно ще гледам и други документални филми в Нетфликс.“

Верстапен участва в първите три сезона на поредицата. Там той дава директни интервюта в подкрепа на епизодите, където участва той и Ред Бул.

В началото на сезона в един момент беше поставен силен акцент върху отношенията между него и тогавашния му съотборник в австрийския отбор Даниел Рикиардо, включително катастрофата им в Гран при на Азербайджан през 2018 г.