Начало Избрани Верстапен очаква да бъде още по-бърз в квалификацията и състезанието

Верстапен очаква да бъде още по-бърз в квалификацията и състезанието

2163
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Верстапен очаква да бъде още по-бърз в остатъка от състезателния уикенд в Саудитска Арабия. Пилотът на Ред Бул завърши на втора позиция във вечерната тренировъчна сесия по улиците на Джеда. Нидерландецът заяви, че вижда много възможности за подобрение на болида RB18.

Изглежда, че Ферари отново бяха доста конкурентоспособни, каза той. „Все още имаме малко работа, за да ги настигнем. Има неща, които можем да подобрим до края на състезателния уикенд.“

Верстапен така и не е успя да направи напълно чиста обиколка с най-меките гуми на Пирели заради трафика и поривистия вятър. Световният шампион беше доволен и смята, че в Ред Бул са направили всичко необходимо.

„Вчерашните сесии протекоха доста гладко. Изпълнихме програмата си и изпробвахме много различни комплекти гуми, каза той.

Пистата е почти същата като миналата година. Бариерите са се преместили леко. По отношение на видимостта няма някаква голяма промяна. Гледаме напред към квалификацията. Все още трябва да прегледаме някои данни, ще видим как ще се развие всичко в днешния ден“. завърши Макс Верстапен.

Петъчният ден беше добър и за неговия съотборник в Ред Бул Серхио Перес. Мексиканецът даде седмо време в първата тренировка. Когато слънцето над Джеда залезе, той стигна до четвърто място и бе много близо на колегата си от Ферари Карлос Сайнц.

Беше ми трудно да направя обиколката, която ми беше необходима. Искам да видя каква е реалната ни скорост в едни тур в Джеда. Имах големи проблеми с трафика по трасето.“

Изпробвахме и двата автомобила по различни програми. Мисля, че получихме необходимите данни. Сега трябва да свършим малко работа преди третата тренировка и квалификацията в Саудитска Арабия.“

„Днес квалификацията] може да има още една прякапрестрелка“ с Ферари. В момента се фокусираме върху себе си. Надявам се, че ще успеем да направим желаните стъпки с автомобила. Много ще е важно да се уверим, че ще имаме място за чиста обиколка, защото трафикът тук може да е малко труден, Искам да сме сигурни, че сме на линия.“ заключи Серхио Перес.

Мексиканският състезател използва нов турбокомпресор и нов мотор-генератор за топлина (MGU-H) в своя агрегат, който носи марката на Ред Бул Пауътрейнс.  Въпреки това той няма да получи наказание на стартовата решетка.