Начало Избрани Ред Бул и Алфа Таури сменят компоненти от своите двигатели

Ред Бул и Алфа Таури сменят компоненти от своите двигатели

4517
0
Ред Бул RB18
Ред Бул RB18, снимка Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул и Алфа Таури сменят важни компоненти от своите двигатели. Двата автомобила се нуждаеха от смяна на компоненти на силовите си агрегати.

В днешните тренировки Серхио Перес използва различни елементи в задната част на своя RB18. Мексиканецът използва нов турбокомпресор и нов MGU-H в своя агрегат с марката Ред Бул Пауъртрейнс. Той няма да трябва да понесе наказание на стартовата решетка.

Според правилника, всеки пилот има право да използва по три от тези компоненти през сезона. Тъй като в момента се намираме едва във второто състезание, промените не водят до санкции.

Когато Перес премине към четвъртия от тези елементи, той ще бъде принуден да получи наказание от 10 места на стартовата решетка. Това ще се случи в дадения състезателен уикенд.

Гасли сменя цялата задвижваща система

Докато Перес се нуждаеше само от избрани нови компоненти на задвижващия агрегат, екипът на Алфа Таури оборудва автомобила на Пиер Гасли с изцяло нов двигател. Състезателят имаше драматично отпадане в Гран при на Бахрейн.

Французинът е използвал нов двигател с вътрешно горене, турбокомпресор, MGU-H, MGU-K, склад за енергия и електроника за управление. През целия сезон има ограничение за използване на три от тези елементи, с изключение на склада за енергия и контролната електроника. При тях лимитът е от два компонента за година.

Ако тези части се повредят повече, отколкото е възможно да бъдат съхранени в сезонния резерв, Гасли може да се окаже на ръба на това да получи наказание. Отделно от това болидът на Гасли е оборудван и с нова изпускателна система. 

Перес и Гасли не са единствените пилоти, които сменят компоненти или двигатели. Малко преди старта на първата тренировка стана ясно, че Фернандо Алонсо разполага с чисто нов двигател на Рено в своя Алпин А522.