Начало Избрани Верстапен: Очаквам с нетърпение да се върна в Баку

Верстапен: Очаквам с нетърпение да се върна в Баку

1166
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен очаква с нетърпение уикенда в Баку. Пилотът на Ред Бул твърди, че трябва да се погрижи занедовършената работаслед миналогодишното отпадане в Гран при на Азербайджан.

Миналата година Верстапен водеше в състезанието и се стремеше към третата си победа за сезона. За негово съжаление спукана гума на главната права го изпрати в стената само шест обиколки преди карирания флаг.

При рестартирането на състезанието грешка на тогавашния съперник на нидерландеца в шампионата Люис Хамилтън означаваше, че пилотът на Мерцедес също си тръгва от Баку с празни ръце. В крайна сметка Серхио Перес спечели състезанието и донякъде спаси положението за Ред Бул.

Очаквам с нетърпение да се върна в Баку. Имаме малко недовършена работа там след случилото се миналата година, заяви Верстапен.

Пистата е сложна, тясна и има големи зони за спиране. Затова ще бъде трудно да намерим най-добрите настройки за автомобила. Искам да сме сигурни, че ще успеем да настроим крилата по най-добрия начин. Също така ще бъде интересно да видим дали ще успеем да подобрим представянето си в квалификацията, тъй като все още имаме известно изоставане.“

Два дни преди старта на състезателния уикенд в Азербайджан, Верстапен води в класирането при пилотите. Световния шампион има 9 точки преднина пред Шарл Льоклер от Ферари и 15 точки пред своя съотборник Серхио Перес.

Мексиканецът замина за Баку след победата си в Монако, както и с нов двугодишен договор с Ред Бул.

„Сигурното бъдеще в Ред Бул ми позволява да остана на сто процента фокусиран върху основната цел, която е да печеля състезания и световни титли“, каза Перес.

„Упоритата работа винаги се отплаща. Преди две години нямах място в F1, а днес съм в най-добрия отбор на стартовата решетка. Мога само да кажа, че съм щастлив и много благодарен за тази възможност.“

„Мисля, че съм в най-добрия момент от кариерата си. Карам за отбор, който винаги се стреми към съвършенство, което е перфектното решение за мен и за всеки пилот.“

Този уикенд Перес ще има възможност да постигне две поредни победи за себе си и за своя отбор през този сезон. В допълнение мексиканският състезател може да запише нов успех на пистата по улиците на Баку.

Все още съм много развълнуван, когато мисля за това, което постигнахме като отбор в Монако. Видях каква радост донесе този успех на семейството и на страната ми. Сега съм още по-мотивиран“, добави той.

Трябва обаче да оставим емоциите настрана и да се съсредоточим върху следващото състезание, което е в Азербайджан.

Борбата в шампионата е много напрегната, така че трябва да сме напълно концентрирани. Беше много специално да спечеля първото си състезание с отбора в Баку през миналия сезон, това ми донесе голяма радост.

Харесвам уличните трасета, защото на тях пилотът наистина може да направи разликата, разбира се, по-лесно е да направиш грешка, когато се опитваш да караш на лимита, но в крайна сметка това ти дава десети, от които се нуждаеш, за да си конкурентоспособен. “