Начало Избрани Верстапен: Очаквам с нетърпение да видя отново цялата подкрепа към нашия отбор

Верстапен: Очаквам с нетърпение да видя отново цялата подкрепа към нашия отбор

905
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен; снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен коментира предстоящата Гран при на Австрия в F1. Пилотът на Ред Бул заяви, че очаква един по-труден и забързан уикенд на домашната писта за неговия тим. Съвсем логично, целта на Верстапен е само една- победа в двете надпревари на пистата Ред Бул Ринг. Това на свой ред ще му позволи още да увеличи преднината си във временното класиране.

Този уикенд F1 се отправя към Австрия за кръг №9 кръг от сезона. Верстапен спечели последните четири състезания в графика на спорта. Нидерландецът го направи по уникален начин, след като водеше във всяка обиколка в Монако, Испания и Канада. Тази форма, съчетана с проблемите на съотборника му Серхио Перес, доведе до увеличаване на преднината във временното класиране

Верстапен е най-успешният състезател на пистата Ред Бул Ринг. Двукратният световен шампион спечели надпреварите през 2018, 2019 и 2021 г. Миналата година той остана втори зад Шарл Льоклер от Ферари, но пък спечели спринта. Като се има предвид тазгодишното представяне на Ред Бул, Верстапен е смятан за фаворит за спечелването на спринта и основната надпревара.

Гран при на Австрия е и вторият спринтов уикенд за 2023 г. Не е тайна, че Верстапен никак не харесва този форма. Въпреки всичко, пилотът на Ред Бул иска да направи добро шоу за огромната част от своите фенове.

„Това е втория спринтов уикенд за сезона, който винаги е по-забързан и сложен в сравнение с обикновения. Времето също изглежда малко непредсказуемо, така че това определено ще разбърка малко нещата“, сподели Верстапен.

„Разбира се, Австрия е домашно състезание за нас. Очаквам с нетърпение да видя отново цялата подкрепа към нашия отбор“, продължи Верстапен. „Надявам да направим добро шоу за всички по трибуните. Винаги се радваме да се върнем в Австрия. В допълнение, съм развълнуван да се опитам да добавя още един трофей към колекцията на отбора. Вече постигнахме някои добри резултати в Австрия, така че нека видим какво можем да направим.“

Верстапен участваше в специално шоу на Ред Бул заедно с Юки Цунода от Алфа Таури. Двамата караха няколко мега камиона в една кариера.

„Забавлявах се и с Юки в навечерието на рейс уикенда. Двамата карахме няколко мега камиона в една кариера и прекарахме един забавен ден заедно. Винаги е хубаво да видиш как Ред Бул измисля такива луди неща за нас“, добави Макс Верстапен.

Междувременно съотборникът на Верстапен Серхио Перес опитва да се върне в правия път. Опитният мексиканец не се качи на подиума в последните няколко старта и позволи на Макс да се откъсне напред във временното класиране

Перес няма толкова сериозни постижения в Австрия. Понастоящем той не е записал нито класиране в топ 5 по време на надпревара на пистата Ред Бул Ринг.

„Гран при на Австрия винаги е страхотно състезание. Това е домашен старт за Ред Бул, което го прави изключително специално за всички нас в отбора. Не мога да повярвам и колко много мексикански фенове пътуват всяка година в Австрия. При пристигането на пистата виждам знамето на Мексико, което ме кара да се усмихвам“, каза Перес.

„За мен обаче фокусът ще бъде върху пистата, защото знам колко е важно за мен да имам последователен уикенд и наистина да постигна конкурентен резултат. Атмосферните условия изглежда ще са сложни. Това е спринтов уикенд, така че времето в колата и намирането на точните настройки ще е от решаващо значение. Трябва да използваме максимално всеки момент за подготовка. Забавлявах се в последния спринтов уикенд в Баку и записах две победи. Но не трябва да забравяме, че това беше съвсем различна писта. Искам отново да постигна същото, но знам, че трябва да се активизирам, за да го постигна“, добави Серхио Перес.