Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен определи коментарите на Хамилтън и Фетел като неуважителни и глупави

Верстапен определи коментарите на Хамилтън и Фетел като неуважителни и глупави

3871
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен определи коментарите на Люис Хамилтън и Себастиан Фетел по негов адрес като неуважителни и глупави. След уикенда в Мексико двамата разкритикуваха пилота на Ред Бул за карането му в последно време.

Тяхното мнение беше подкрепено от бивши пилоти като Ян Ламерс и Жак Вилньов. В Япония Макс имаше инцидент с Льоклер, а след това на Ерманос Родригес първо сблъсък с Хамилтън, а след това контакт и с Валтери Ботас.

След надпреварата Люис каза, че при битката им Верстапен е можело да го торпилира. Освен това британецът и Фетел го нападнаха за това, че в края на квалификацията не намали скоростта при жълти флагове и бе наказан с 3 места в решетката.

„Смятам, че това бяха малко глупави и неуважителни коментари, защото аз винаги съм твърд състезател, но честен, коментира днес в Остин Макс. – Но мисля, че винаги е позитивно когато те говорят за теб.

Това означава, че ти си им в главите. А това е хубаво нещо. Аз самият съм фокусиран върху карането си. Ние сме във Формула 1 да се състезаваме. Затова предпочитам да карам, а не да коментирам какво е казал някой.“