Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен определи състезанието си като много скучно

Верстапен определи състезанието си като много скучно

1836
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен определи състезанието си за Гран при на Русия като много скучно. Пилотът на Ред Бул стартира едва 9-и след наказание от 5 места за нерегламентирана смяна на двигателя с вътрешно горене.

Той бързо прогресира в колоната и стана 5-и. След отпадането на Фетел холандецът се изкачи на 4-о място, но с гумите си медиум нямаше как да атакува Льоклер и пилотите на Мерцедес със софт.

„Беше много скучно състезание, коментира Верстапен. – На старта потеглихме добре и минахме напред. Бях малко блокиран в завой 2, но с изключение на това, нещата бяха добре.

След това пилотите около мен имаха DRS и не можех да ги изпреваря. След като станах 4-и, не бях достатъчно бърз, за да се боря за по-предна позиция. За жалост последните уикенди не бяха от най-конкурентните за нас, но това е положението.”

Неговият съотборник Алекс Албон стигна до 5-ото място след старт от дъното на колоната. Според него това е бил максималният резултат, който е могъл да постигне.

„Беше хубаво състезание. Постигнахме възможно най-доброто, обясни Албон. – Исках да постигна силен резултат след катастрофата вчера. Много съм доволен от това как се разви надпреварата. Имахме и малко късмет с колата за сигурност.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter