Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Още сме малко зад Ферари, но мисля, че ще успеем да...

Верстапен: Още сме малко зад Ферари, но мисля, че ще успеем да ги доближим този уикенд

2428
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен завърши четвърти в първата тренировка за Гран при на Австралия зад съотборника си, Серхио Перес и пилотите на Ферари. В следобедната сесия на Албърт Парк, настоящият световен шампион се нареди втори, но остана на две десети и половина зад Шарл Льоклер.

Въпреки че не оглави нито една от двете сесии, Верстапен бе доволен от представянето си днес. Нидерландецът също така отбеляза, че подобренията по трасето му допадат, тъй като настилката има повече сцепление, по-мека и позволява да бъдат атакувани завоите, което му е дало възможност да се наслади на обиколките днес. Той обаче имаше проблем с презавиване в част от днешния ден.

„Мисля че в FP1 и началото на FP2 ни липсваше баланс, но накрая направихме малки промени по колата и се чувствах много по-добре. Все още сме малко зад Ферари, но мисля, че ще успеем да ги доближим този уикенд. Мисля, че всичко работеше добре в дългите серии от обиколки, от което съм доволен. Направихме добри подобрения днес. Насочили сме се в добра посока и ще опитаме да надградим оттук и утре.“

Серхио Перес, който в миналия кръг спечели първия си полпозишън в F1, завърши пред Макс в първата тренировка днес. Мексиканецът обаче остана пети във втората сесия, като бе изпреварен от Алонсо. Той определи деня си като предизвикателен.

„Направихме някои промени преди FP2 и трябва да анализираме какво стана, защото нещата не работеха както очаквахме. В някои отношения колата се усещаше по-добре в сравнение с FP1, но в други не. Предстои ни много работа, за да разберем подоката, в която сме поели. Денят бе труден по отношение на километрите, които направихме… Ако успеем да намерим няколко десети, това би обърнало нещата в наша полза. Просто трябва да разберем къде се намираме с колата в момента.“