Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Отидох в тревата, за да не се ударя с Хамилтън

Верстапен: Отидох в тревата, за да не се ударя с Хамилтън

2721
0
старт Гран при на Мексико
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен заяви, че ако е завил нормално в завой номер 2 след старта в Мексико, той е щял да се удари с Люис Хамилтън. Затова холандецът е излязъл в тревата.

След инцидента пилотът на Ред Бул изостана на 8-а позиция. В 4-ата обиколка след контакт с Ботас той спука гума и загуби страшно много време. Така той в крайна сметка завърши 6-и.

„Направих възможно най-доброто в състезанието след лошия старт, заяви Макс пред Ziggo Sport. – Стартът ми беше добър и Люис дойде от външната страна и влезе много дълбоко в завой 2. Ако бях завил, щях да го ударя. Затова трябваше да отида в тревата.”

Верстапен заяви още, че животът на твърдите гуми в състезанието е бил по-дълъг от очакваното. Това му позволи да направи много дълга серия от 66 обиколки с тях и да завърши 6-и. Очакванията бяха с тези гуми да бъдат направени до около 50 обиколки.

Макс също така е останал недоволен от решението на стюардите да накажат само него, но не и Хамилтън след квалификацията в събота.

Макс бе санкциониран с 3 места на грида заради това, че не е намалил достатъчно скоростта в Q3.

Пилотът на Ред Бул смята, че Люис също е заслужавал наказание, след като според Макс и той не е вдигнал газта и е подобрил времето си в последните секунди от сесията, когато пред него катастрофира Валтери Ботас.

Въпреки това Верстапен е на мнение, че победата е била възможна дори от 4-а позиция на старта. Инцидентът с Ботас и спуканата гума обаче сложиха край на надеждите му за победа.