Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Отсъжда се нечестно, само мен наказват

Верстапен: Отсъжда се нечестно, само мен наказват

3803
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен изрази несъгласието си с наказанията, които получи в Саудитска Арабия. Пилотът на Ред Бул твърди, че е бил третиран несправедливо от стюардите спрямо други пилоти като Люис Хамилтън.

Нидерландецът получи наказание от 5 секунди заради спечелено предимство извън пистата по време на борбата му с Хамилтън. След това бе наказан с още 10 секунди поради рязко спиране пред пилота на Мерцедес, което доведе до удар между двамата. Люис обвини Макс в това, че му е тествал спирането.

Според Верстапен други състезатели са извършили идентични движения като неговата защита извън трасето и не са били санкционирани.

‘Ясно е, че правилата не важат за всички. Нещата, които направих по отношение на защитата ми, бяха сторени и от други двама състезатели. Те дори не бяха споменавани или наказани. Не разбирам защо бях наказан толкова пъти“, сподели Верстапен.

„Това, което се случи, не заслужаваше наказание според мен. Очевидно другите двама души, които го сториха не бяха наказани. Ясно, че само аз го получавам. Разбира се в битките за първата позиция всички са по-критични. Но все още не ги разбирам защо взеха това решение“.

Пилотът на Ред Бул настояваше да заяви, че не е заслужавал санкция за нито един от инцидентите с Хамилтън.

„Според мен не съм грешил. Очевидно се отсъжда нечестно, само мен наказват. И двамата бяхме извън пистата и бялата линия на първи завой. Някак си бе преценено, че това е моя вина, с което не съм съгласен“, заяви Верстапен.

„Не съм съгласен и с второто наказание. По принцип след това той ме избута от пистата и получи само предупреждение. Определено нещо не е както трябва и не е честно, защото другите пилоти могат да правят каквото си искат, а аз не“.

Макс не възнамерява да променя подхода си към състезанията, защото вярва, че други състезатели се разминават, правейки тези маневри.

„Единственото нещо, което искам, е справедливост за всички. В момента не е така. Както казах, не чувствам, че съм сгрешил и очевидно не е грешно за другите, така че защо да се променям? Всеки трябва да има право да се състезава така“.

Запитан дали възнамерява да поздрави Хамилтън, ако британецът спечели шампионата, Макс отговори:

„Ако всичко е честно, със сигурност ще го поздравя“, завърши Макс Верстапен.