Начало Избрани Верстапен: По-бързи сме на правите

Верстапен: По-бързи сме на правите

2684
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Maкс Верстапен завърши на втора позиция в квалификацията на пистата Пол Рикар. Нидерландецът очаква състезанието във Франция да се развие в полза на Ред Бул, имайки предвид скоростта на правите и състезателното темпо, показано от австрийския тим в тренировките.

Верстапен даде най-добро време в третата тренировка на Пол Рикар. Световният шампион финишира с повече от три десети и половина от Сайнц и бе с повече от половин секунда по-бърз от Льоклер.

В квалификацията Ферари си върна предимството, тъй като Льоклер и Сайнц използваха ефекта на изтегляне. Така монегаскът спечели седми полпозишън от началото на тазгодишната кампания.

Все пак Верстапен ще застане на първа редица до прекия си съперник за световната титла и обеща Ред Бул да отвърне на удара в състезанието.

„Третата тренировка нямаше много общо с квалификацията“, призна пилотът на Ред Бул.

„Точно там ни липсваше малко сцепление. Беше малко по-сложно, отколкото се надявах. Като цяло все още разполагаме с приличен състезателен автомобил и се надявам, че това ще ни се отрази благоприятно.“

Верстапен максимално ще се възползва от отличната скорост на RB18 на правата Мистрал.

„По-бързи сме на правите. Надявам се да използваме това. Ще видим какво ще стане утре. Очаквам да бъде горещо. Със сигурност Ферари ще са бързи“, добави световният шампион.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес ще потегли от трета позиция. Мексиканецът нямаше отговор на темпото на Льоклер и е доволен от представянето си. Също така пилотът на Ред Бул остава обнадежден за състезанието на Пол Рикар.

„Беше добро възстановяване. Борих се много. Това беше най-лошият ми уикенд допреди квалификацията“, каза Перес.

„Накрая успях да наваксам. Ще се опитаме да победим червените автомобили, които бяха много бързи днес“, допълни състезателят на Ред Бул.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер призна, че Верстапен и Перес не са имали отговор на скоростта в една обиколка на Льоклер и Ферари.

„Мисля, че щяхме да сме с една десета по-близо, но в тази една обиколка Ферари имаше предимство“, каза Хорнер. „Има две концепции за атакуване на тази верига. Ферари има повече притискаща сила, докато ние сме по-компактни. Всичко зависи от утрешния ден.“