Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: По-добрата стратегия за нас бе да останем с интермедия, Перес: Не...

Верстапен: По-добрата стратегия за нас бе да останем с интермедия, Перес: Не видях Макс, после му върнах мястото

4043
0
Макс Верстапен, Серхио Перес
снимка: Спас Генев

Ред Бул постигна двоен успех в спринта в Австрия, където Макс Верстапен спечели, а Серхио Перес завърши втори. Мексиканският пилот бе решил да се бори за победа и атакува на старта. За малко взе лидерството, но съотборникът му бързо си го върна. Първоначалните им реакции бяха доста бурни.

„Той ме избута, този ***** човек!“, каза Верстапен по радиото.

„Какво му има на Макс, човече“, бе репликата на Перес.

До финала на 24-те обиколки на спринта Верстапен направи разлика от малко над 21 секунди на съотборника си, а страстите се бяха успокоили. След финала той не пропусна да отбележи по радиото излизането от първи завой.

„Не направих добър старт, гумите превъртяха. После излязох много широко, но се задържах в трети завой. Не беше никак лесно след това да запазя гумите до финала. След 24 обиколки те наистина бяха доста износени“, коментира Верстапен

„Знам, че други момчета опитаха със сухи в последните 5 обиколки, но аз мисля че по-добрата стратегия за нас бе да остана с интермедии. Да, моментът в пъври завой беше малко неприятен. Когато попаднеш на тревата, тя е много хлъзгава, но успях да запазя контрола и оттам просто си направихме състезаниено отново“, допълни нидерландецът.

Верстапен заяви още, че след състезанието са поговорили с Перес и знае, че това ще е голямата тема днес, но подобни неща те обсъждали в екипа.

Перес от своя страна се защити, че е стартирал добре. В битката с Макс в крайна сметка загуби място от Нико Хюлкенберг и това не му дало шанс повече да се бори за победата. Той обясни, че не е видял съотборника си, но впоследствие му върнал позицията.

„Мисля, че Макс бе ядосан, че влязох остро във втория завой. Аз обаче не го видях ясно, а след това преминах лошо през първи завой и се опитах да си запазя траекторията. След като осъзнах, че е там, отворих вратата и във втори завой му върнах мястото. Всичко е наред. Тъкмо говорихме, че е заради видимостта. Нищо не се виждаше на трасето“, обясни Перес

„Хюлкенберг беше много силен в първите няколко обиколки и беше трудно да го преодолея“, допълни мексиканският пилот.